30. marts 2013

Gravad laks

Vil du imponere påskens gæster, så lad dem sætte tænderne i et stykke hjemme gravad laks. Det er utroligt nemt at lave, og det smager super dejligt. Serverer du en hjemmelavet rævesauce til, er der ikke et øje tørt.

Når du serverer rå fisk, er det super vigtigt, at fisken har været frosset ned i minimum 24 timer. Dette gøres for at dræbe de parasitter der kan findes i fiskekød. En anden ting du skal være opmærksom på, er at frisk dild højst sandsynligt indeholder en del af de potentielt farlige jordbakterier, og derfor er det en super god idé at bruge tørret dild til gravningen. Vil du gerne have frisk dild på din laks, kan du tørre fisken af, og drysse frisk dild på, inden servering.

Gravad laks:

1 lakseside
2 spsk brun farin
3 spsk groft salt / flagesalt
3 spsk tørret dild

Rævesauce:

100 g dijon sennep
50 g brun farin
1 tsk tørret dild - eller efter smag

Først soigneres fisken. Der kan sidde små ben, som skal fjernes. Er der store samlinger af fedt langs kanten, skæres dette væk. Jeg afskæller også laksesiden, og idag fjernede jeg det tyndeste af halestykket, da laksen var for lang til mit fad.


Farin og salt røres sammen, og fordeles i et tykt, jævnt lag ud over hele laksesiden.


Herefter fordeles dilden, ligeledes i et jævnt lag, ud over fisken. Saltet vil trække en hel del vand ud af laksen, så det kan være en fordel, at tage to underkopper, og lægge dem under fisken med bunden i vejret. På den måde kommer den ikke til at ligge og svømme i væsken. Træk husholdningsfilm over fadet, og lad laksen trække 48 timer på køl.


Ingredienserne til rævesaucen røres sammen, og trækker min. en halv time inden servering.


Inden servering børstes det meste af dilden, og overskydende salt af laksesiden. Skær fisken ud i papirstynde skiver. Server med rævesauce.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar