24. marts 2013

Fuldkornspølsehorn

Pølsehorn er en klassiker i madpakken eller til børnefødselsdagen. De mætter dog ikke særligt længe, da de oftest er lavet af helt hvidt brød. For at lave et lidt sundere, og mere mættende, alternativ, har jeg ændret i opskriften på pølsehornene fra min barndom. Resultatet er blevet rigtigt godt. Jeg bruger ikke udelukkende fuldkornsmel, da bageevnen ikke er så god. Som tommelfingerregel skal minimum halvdelen af melet være alm. hvedemel, for at få dannet et gluten-net, der kan holde på den kuldioxid, som gæren danner. Har du ikke et stærkt gluten-net, vil din dej simpelthen ikke hæve. En anden ting man skal være opmærksom på, er at brødet kan blive frygteligt tørt, hvis man har en stor del fuldkornsmel deri. Så skal du til at lege med opskrifter, er der ikke andet for, end at du må prøve dig frem. Med tiden får man lidt føling med, hvor meget man kan bruge af de forskellige meltyper.

Fuldkornspølsehorn - 16 stk:

25 g gær
1 dl lunkent vand
75 g smør
150 g fuldkornshvede
ca. 400 g hvedemel
1 æg
1 tsk salt
1 dl ymer
8 hotdogpølser - Skal det være ekstra sundt, så brug kyllingepølser.
Sennep
Æg til pensling
Groft salt

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt ymer, æg, salt, fuldkornsmel, det meste af hvedemelet og smør skåret ud i små tern. Ælt det hele grundigt sammen - Det er klart nemmest at gøre på en røremaskine. Den færdige dej hæver tildækket i en times tid.


Dejen æltes godt igennem, og deles i to lige store stykker. Rul dejen ud til to cirkler på ca. 30 cm i diameter. Del hver dejplade i 8 trekanter. Smør lidt sennep på den brede ende af dejstykkerne - Jeg bruger en ekstra stærk dijon sennep, så jeg bruger ikke så meget. Man kan også bruge ketchup, men jeg synes det har en tendens til at blive lidt sejt, når pølsehornene er kølet af.


Del pølserne på midten, og læg en halv pølse på hvert stykke dej. Rul dejen omkring pølserne. Lad pølsehornene hæve tildækket i ca. 15 min.


De hævede pølsehorn pensles med sammenpisket æg, og drysses med en lille bitte smule groft salt.


Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.


Husk at smage på dem, mens de er friskbagte - Det er der de er aller bedst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar