22. marts 2013

Jordskokkesuppe

Så er der endnu en suppeopskrift klar til jer. Jeg har idag lavet jordskokkesuppe, og det er simpelthen en spise for guder! Den let sødlige nøddeagtige smag, smagt til med salt og citron, er virkelig noget der rammer plet på mine smagsløg. Mange opskrifter på sådan en suppe indeholder løg, porrer, hvidløg eller andre ting, som jeg absolut ikke synes hører hjemme i en jordskokkesuppe. Smagen ef jordskokker er så sart og delikat, at det nærmest er helligbrøde, at overdøve den med en masse andre smagsindtryk. En jordskokkesuppe skal smage af jordskokker. Basta! Jeg vil heller ikke, have bacontern på. Det er der ellers mange der bruger. Men den salte, røgede smag er simpelthen alt for overdøvende. Dog synes jeg at kammuslinger passer rigtig godt til suppen, for de smager ikke af ret meget. Til gengæld har de en rigtig lækker konsistens. Vil man have retten 100% vegetarisk, kan man lave helt ukrydrede croutons, ved at skære lyst brød ud i tern, og bage dem sprøde i ovnen.

Spiser du suppen som et måltid er her til 2 prs. Bruger du den som forret, bliver der 4 portioner.

Jordskokkesuppe - 2 prs:

25 g smør
700 g jordskokker - renset vægt 
Ca. 5 dl grøntsags- eller hønsebouillon
2 dl piskefløde
1 - 2 spsk citronsaft
Salt

Hvis jordskokkerne er helt friske og nyopgravede, kan du nøjes med at vaske og skrubbe dem. Er det ikke tilfældet, skal de skrælles. Her går der ca 1/3 fra vægten, fordi de er meget knoldede, så det kan være nødvendigt at skære lidt fra.


Skær jordskokkerne ud i mindre stykker - Det behøver ikke være pænt, for suppen skal blendes.
Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse op. Herefter sauteres jordskokkerne kort. De skal ikke tage farve, så der røres hele tiden. Jeg havde nogen rester, efter jeg havde lavet jordskokkechips, så de røg med i gryden.


Hæld bouillonen i gryden - Det skal akkurat dække jordskokkerne. Kog bouillonen op, skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 20 min, til jordskokkerne er møre.


Tilsæt piskefløden, og blend suppen. Herefter passeres den gennem en sigte. Dette gøres lidt ad gangen, for det kræver en del røren og mosen, at presse suppen gennem maskerne. Dette kan undlades, hvis du er ligeglad med, at suppen ikke er helt glat og fri for klumper.


Kog suppen op igen, og smag den til med salt og citronsaft.


Her er suppen serveret med stegte kammuslinger og jordskokkechips


Ingen kommentarer:

Send en kommentar