19. marts 2013

Pikant tærte med skinke

Jeg holder meget af tærter. Det er super nemt at lave sådan en, og fyldet kan varieres ud i det uendelige. Jeg kan godt lide at lege lidt med råvarerne, og finde lækre smagskombinationer, men en klassisk tærte med porrer og bacon eller spinat og laks er absolut heller ikke ringe. Er der en rest tilbage efter aftensmaden, kan den bruges til madpakke dagen efter, for mange tærter smager virkeligt godt, selv om de er kolde.

Pikant tærte med skinke - 3 prs:

1 portion tærtedej - Opskriften er her
175 g skinke i tern 
100 g revet mozzarella
1 bdt forårsløg
1 rød snackpeber
1 chili - efter smag
4 æg
3 spsk creme fraiche
1 spsk stærk dijon sennep
1 1/2 tsk salt
Friskkværnet peber

Rul tærtedejen tyndt ud, læg den i en form, prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 min.

Forårsløgene skæres ud i tynde ringe, peberfrugten skæres i tern, og chilien hakkes fint.


Put grøntsagerne i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser. Rør det hele grundigt sammen.


Fordel fyldet i tærtebunden. Bages ca. 40 min ved 185 grader varmluft.


Server et stykke tærte med salat ved siden af. Her er det med en klassisk mormor-salat.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar