22. marts 2013

Jordskokkechips

Jordskokken er en fantastisk lille knold. Smagen er let nøddeagtig, og ved tilberedning får den en sødlig, meget let bitter smag. Jeg tror, at man enten elsker eller hader den - Og jeg ææælsker den! Vil du lave et alternativ til kartoffelchips, så prøv at lave en portion jordskokkechips. De smager ganske enkelt fantastisk. De kan desuden også bruges som knas ovenpå forskellige retter. De smager rigtig dejligt ovenpå jordskokkesuppe.

Man skal kun bruge 3 ting, for at lave chipsene: Jordskokker, rapsolie og fint salt. Mængden af jordskokker kommer selvfølgelig an på, hvor lækkersulten du er.


Du kan nøjes med at vaske og skrubbe jordskokkerne, hvis de er helt friske og nyopgravede. Ellers må du igang med tyndskrælleren. Hvis du skræller dem, skal du regne med at ca. 1/3 af den samlede vægt forsvinder.

Herefter skæres jordskokkerne ud i helt tynde skiver på mandolinjern eller lignende. Læg skiverne i en skål og dæk dem med koldt vand, hvis ikke du vil stege chipsene med det samme.


Vandet hældes fra, og skiverne lægges op på et rent viskestykke, hvor de duppes tørre. Hæld rapsolie i en gryde, og varm det op. Det skal være rigtig varmt, inden du putter jordskokkeskiverne i. For at tjekke om olien er klar, kan du stikke en tandstikker eller tændstik ned i det - kommer der bobler omkring træet, er olien klar.


Tag en håndfuld jordskokkeskiver, og put dem i olien, en ad gangen. Lad være med at putte for mange i på en gang. Hold øje med gryden hele tiden! Når chipsene har fået en fin gyldenbrun farve, er de færdige. Tag dem op med en hulske, og læg dem på køkkenrulle, for at fjerne overskydende olie. Drys en lille bitte smule fint salt på chipsene, mens de stadig er varme.


Chipsene krymper til ca. halv størrelse under kogningen, så man skal bruge lidt flere end man lige regner med.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar