11. marts 2013

Porre/kartoffelsuppe - Potage Parmentier

En af mine favorit supper er helt klart den cremede Potage Parmentier. Kombinationen af kartofler, porrer og fløde er virkelig noget der behager mine smagsløg. Jeg drysser gerne lidt sprøde bacontern ovenpå, så der er lidt at tygge i, men de kan sagtens erstattes med krydrede croutons eller lignende.  Suppen er rigtig nem at lave, og har man lidt travlt, kan den sagtens laves dagen i forvejen - Det bliver den faktisk endnu bedre af.

Potage Parmentier - 2-3 prs:

25 g smør
500 g kartofler
2 porrer
Ca. 1 l grøntsagsbouillon
2-3 laurbærblade
1 dl fløde
Salt og peber

Skær kartofler og porrer ud i små stykker. Smelt smørret i en gryde, tilsæt porrer og kartofler, og damp dem i 5 min. - De skal varmes godt igennem, uden at stege.


Hæld bouillon i gryden, så grøntsagerne er dækket. Tilsæt et par laurbærblade, og lad det simre, indtil kartoflerne er kogt ud.


Blend suppen, og passér den gennem en sigte, for at fange evt. klumper. Sæt suppen tilbage på blusset, kog den op og legér med fløden.


Smag til med salt og friskkværnet peber. Man burde bruge hvid peber i en lys suppe, men jeg synes det smager forfærdeligt, så jeg bruger sort peber, som jeg synes smager skønt.


Jeg serverer suppen med en klat creme fraiche, sprøde bacontern og hakket purløg. Ønsker man ikke at spise kød, kan baconternene udskiftes med sprøde croutons.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar