10. marts 2013

Burgerboller med havre

I aften skal vi have hjemmelavede burgere, og til sådan nogen hører der selvfølgelig hjemmebagte burgerboller. Indrømmet: Jeg kan godt finde på at købe nogen gode grovboller til at lave burgere, men der er altså ikke noget der slår hjemmebagt brød. Jeg har i denne opskrift valgt at putte havregryn i dejen, da det mætter noget mere end hvis man bruger ren hvedemel. Man kan selvfølgelig sige, at med alt det fyld der er i en burger, så er det ikke nødvendigt, men fuldkorn er sundt, og de resterende boller bliver brugt til madpakker. Min smedebasse af en kæreste kan ikke holde livet en hel dag på hvidt brød.

Burgerboller med havre - 9 stk:

50 g gær
100 g smør
4 dl tykmælk
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
100 g havregryn
Ca. 600 g hvedemel

Æg til pensling

Sesamfrø

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt tykmælken. Hæld blandingen i en skål - Sørg for at det er fingerlunt. Rør gæren ud heri.


Tilsæt alle de øvrige ingredienser, men hold lidt af melet tilbage. Rør dejen sammen, og mærk efter om der skal mere mel i. Ælt dejen godt igennem. Jeg lader den køre ca. 10 min i røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i en times tid.


Efter hævning æltes dejen igennem igen, og deles ud i 9 stykker af ca. 135 g hver. Tril boller, som lægges på en bageplade og trykkes flade.


Lad bollerne efterhæve 20 min under et viskestykke. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med sesamfrø.


Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.


Brug en bolle til at bygge din yndlingsburger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar