10. januar 2013

Rejetærte med asparges, ærter og feta

Tærter er en fantastisk opfindelse. De er nemme at lave, man kan fylde alverdens ting i dem, og resterne kan spises kolde, så hvis der er lidt tilbage, kan det bruges til madpakken. Vi spiser en del tærte her i huset. Ofte bliver de til en af de velkendte, som jeg har lavet et utal af gange. Andre gange bliver det til en ryd-op-i-køleskabet-tærte, med masser af forskellige grøntsager, evt. en rest kød og et rundhåndet drys ost. Idag blev det til et af de sikre valg, som altid er et hit her hjemme.

Rejetærte med asparges, ærter og feta:

1 portion tærtedej - Opskriften er her
200 g rejer
100 g aspargessnitter - Når de er i sæson, kan selvfølgelig bruges friske, blancherede saparges.
100 g feta i tern
1/2 dl grønne ærter
5 æg
3 spsk cremefraiche
1/2 dl mælk
Salt og peber

Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel, og forbag den 10 min ved 200 grader.

Fordel rejer, asparges, feta og ærter i tærtebunden - Sørg for at det hele er drænet grundigt for væde, ellers får du en meget våd og klistret tærtebund. Drys salt og friskkværnet peber over fyldet.


Pisk æg sammen med cremefraiche og mælk, og fordel det jævnt i tærten.


Bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 min.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar