24. april 2013

Farserede peberfrugter

Om sommeren, når vores drivhus bugner med grøntsager, spiser vi ofte farserede peberfrugter. Da jeg først begyndte at dyrke frugt og grønt i haven, havde vi svært ved at følge med, til at få det hele spist. Min kæreste foreslog at farsere peberfrugter, men jeg må indrømme, at jeg ikke var vildt begejstret for ideen. Jeg fik straks flashback til hjemmekundskab i folkeskolen, hvor vi lavede nogle skrækkelige grønne peberfrugter med frikadellefars indeni. Bvadr! Jeg blev enig med mig selv, om at jeg ville prøve at lave dem med en lækker krydret fars. Så kunne jeg jo altid pille farsen ud, og levne peberfrugten hvis det gik helt galt. Men de blev jo gode. Jeg er sikker på, at jeg ikke kunne lide peberfrugterne fra hjemmekundskab, fordi peberfrugterne var den grønne slags. Dem har jeg nemlig et ret anstrengt forhold til. De er meget bitre, hvorimod de røde er lækre og søde. En sødme som kun bliver endnu mere fremtrædende, når de bliver bagt.

Farserede peberfrugter - 6 stk:

500 g hakket kalv, svin eller lam
100 g kogte ris
100 g smuldret feta
1 æg
2 spsk finthakket persille
1 spsk finthakket timian
2 fed presset hvidløg
1 fintrevet løg
1 tsk salt
1 tsk peber
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk chili 
3 spsk mælk

3 store peberfrugter
Rasp
Evt parmesan

Hakkekød, ris, feta, æg, urter, krydderier og mælk røres sammen til en fars. Farsen skal ikke være alt for våd, men heller ikke mere tør, end den kan hænge sammen. Stil farsen på køl en halv time, så den kan sætte sig.


Del peberfrugterne på langs. Fjern frøstand og lameller. Lad evt. stilken sidde, så der ikke bliver et hul, hvor den er.


Fyld de halve peberfrugter med farsen. Sørg for at det bliver trykket godt ud i alle dele af peberfrugten. Det må gerne stikke lidt op over kanten, da det krymper en lille smule under tilberedningen. Drys lidt rasp over farsen, og evt. lidt parmesan.


Læg peberfrugterne i et ildfast fad, og bag dem 40 min ved 200 grader varmluft.


Idag fik vi krydrede kartoffelbåde og tzatziki til vores peberfrugter.2 kommentarer:

  1. Hold nu op, hvor ser det lækkert ud! Jeg glæder mig til at prøve retten af. Hav en fortsat dejlig weekend - Hilsen L. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lenette. Tak for din kommentar. Er glad for at kunne inspirere lidt med mine billeder. Fortsat god weekend til dig også :o)

      Slet