16. februar 2021

Svinekæber braiseret i mørk øl

 Braiserretter er noget af det bedste! De er så fulde af smag, og så får man verdens bedste sovs. Retterne er ofte til den tunge side, men til gengæld varmer de langt ind i hjerte og sjæl. En af mine absolutte yndlings braiserretter er svinekæber. De her små undseelige klumper af kæbekød bliver møre som smør, efter et par timers simren i ovnen, og de smager ganske enkelt himmelsk. Ideelt serveres de med en form for mos, så man kan fange rigtig meget sovs, men en kartoffel eller en omgang bagte rodfrugter kan sagtens gå an.


Svinekæber braiseret i mørk øl - 2 prs:

  • 500 g svinekæber (4 stk)
  • Smør til stegning
  • 1-2 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 1 porre
  • 2 stængler selleri
  • 1 håndfuld timian 
  • Et par kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk peberkorn
  • Salt
  • 1 mørk øl
  • Melbolle/roux til jævning
  • Ribsgele
  • Sovsekulør

Rens alle grøntsagerne, skær dem lidt i stykker, og put dem i en stegeso sammen med krydderurter, peberkorn og laurbærblade.


Puds svinekæberne rene for hinder, og brun dem grundigt af i smør i en pande. Læg de brunede kæber ovenpå grøntsagerne, og krydr godt med salt og peber.

Hæld øl i panden, og lad det koge op et øjeblik, inden det hældes over i fadet med grøntsager og kæber. Læg låget på fadet, og sæt det i ovnen ved 160 grader. Kæberne skal have ca. 3 timer, inden de er helt møre. 


Tag kæberne op, og sigt væden fra fadet over i en gryde. Jævn sovsen med melbolle/roux, smag til med salt og ribsgele, og juster farven med en skvis sovsekulør. Server kæberne i sovsen.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar