Af en eller anden grund trender fastelavnsboller helt vildt i disse år. Hos nogle af de mere populære bagerier, står folk ligefrem i kø ud på gaden, for at købe fastelavnsboller. Det er da også lidt hyggeligt med de her årstidsbestemte traditioner. Hvis nu vi spiste fastelavnsboller året rundt, så ville der nok ikke være helt den samme hype.
Når det kommer til fastelavnsboller, så er der ligesom to retninger: Dem med flødeskum, og de gammeldags, hvor det rent faktisk er en bolle med fyld. Skal jeg have en af de snaskede med fløde, så vil jeg helst have en fyldt vandbakkelse, men skal jeg have en gammeldags fastelavnsbolle, vil jeg gerne have en der er fyldt med remonce, jeg er nemlig helt tosset med remonce.
Fastelavnsboller med remonce ca. 15 stk:
Dej:
- 100 g smør
- 1 1/2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 1 æg
- 375 g hvedemel
- Evt. 6 g bageenzym
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk gurkemeje
Fyld:
- 100 g smør
- 100 g brun farin
- 200 g marcipan
- Evt mørk chokolade
Ingen kommentarer:
Send en kommentar