24. februar 2021

Baba Ganoush - Aubergine dip

 Hvis du ind imellem spiser mellemøstlig mad, så kender du sikkert allerede baba ganoush. Hvis du ikke allerede kender den lækre aubergine dip, så lad mig advare: Der venter et afhængighedsskabende bekendtskab forude. Dippen består af bagt aubergine som er blendet sammen med dejlige, varme krydderier og olivnolie. Den er lækkert cremet og let krydret, og gør sig rigtig godt både som smørelse i en sandwich eller wrap, eller som dip til grøntsagsstænger eller rugbrødschips. Selv bruger jeg den gerne som dip til falafel, eller dyppelse til et stykke fladbrød, når vi har grillet en kylling. Mulighederne er mange - Det kan endda bruges som smørepålæg på et stykke rugbrød.


Baba Ganoush:

  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 spsk tahin
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 spsk hakket mynte
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 1/3 dl olivenolie

Prik en masse huller i auberginen med en gaffel, og bag den ved 180 grader varmluft i ca. 1 time. Lad den køle lidt ned, og træk skindet af, så du kun har det bagte frugtkød.


Put alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til du har en ensartet masse.


Hvis dippen ikke er blød og fin, kan der tilsættes lidt ekstra olie. Smag til med salt og evt. lidt mere citronsaft. 




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar