24. februar 2021

Tangsalat af sukkertang og søsalat

 Hvis du indimellem spiser sushi, er du helt sikkert kommet forbi den skrigende grønne Goma Wakame, som serveres på langt de fleste sushirestauranter. Jeg har altid været glad for tangsalaten, men jeg kender flere som ikke bryder sig om den, fordi den har lidt en spøjs konsistens - Men der HAR tang altså bare. Man kan gøre tang mere spisevenlig på flere måder. Man kan fermentere det, men det er nok de færreste der kaster sig over den proces hjemme i køkkenet. Man kan også gøre noget så simpelt, som at blanchere tangen. Ganske enkelt hælde kogende vand over, og lade det trække et øjeblik. På den måde for man også fjernet en del af den jod som visse tangarter har et meget højt indhold af, og man fjerner lidt af havsmagen, som nogen godt kan finde lidt ubehagelig. Den her tangsalat er frisk og lækker og konsistensen er blød og tyggevenlig. Den gør sig godt som tilbehør til især asiatiske retter - Jeg er ret glad for at bruge den som topping på diverse ris- eller nudelbowls. 

Hvis du ikke har mod på selv at gå ud og høste sukkertang, så kan det købes i tørret form, som blot skal udblødes i vand, inden det er klar til brug.

Tangsalat - 4 prs:

  • 200 g frisk sukkertang
  • 1 dl tørret søsalat
  • 1 rød chili
  • 2 spsk honning
  • 2 lime 
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk fiskesauce
  • 4 spsk sesamolie
  • 2 spsk ristet sesam

Sukkertangen befries for hæftefødder, og skæres ud i mundrette strimler. Put det i en skål og overhæld det med kogende vand. Lad det trække i 5 minutter, inden det drænes for vandet.


Hak chilien fint. Riv skallen af limefrugterne og pres saften deraf. Rør sammen med honning, sesamolie, sesamfrø og fiskesauce.


Knug sukkertangen fri for vand, og put det i en skål sammen med den tørrede søsalat. Hæld dressingen over og bland det hele grundigt sammen. Kan serveres straks eller opbevares på køl indtil servering.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar