17. februar 2021

Pesto af peberfrugt og sukkertang

 Jeg har altid været helt vild med peberfrugtepesto. Det smager helt fantastisk både som dip til diverse ting og sager, som dressing på en pastasalat eller som smørepålæg på et stykke brød eller en riskiks. I denne version har jeg kombineret de søde, bagte peberfrugter med det salte, umamifyldte sukkertang, og resultatet er absolut ikke dumt.

Du undrer dig måske over meningen med at fylde tang i maden, men det er der faktisk rigtig god grund til. Tang er super sundt. Det er fyldt med kostfibre, og så er det spækket med vitaminer og mineraler i en grad,  som land-planterne slet ikke kan følge med til. Det er kort sagt en superfood, som selvfølgelig ikke kan stå alene - Det er aldrig godt at leve af en u-varieret kost. Men selv et mindre dagligt indtag af tang, skulle have en gavnlig effekt på vores sundhed. Desuden er tangen super bæredygtig. Den vokser hele vejen rundt om vores lille land, og ligger bare der, under havoverfladen, som en uudnyttet ressource. Det burde vi helt sikkert spise noget mere af.




Pesto af peberfrugt og sukkertang
  • 200 g peberfrugt
  • 100 g tomat
  • 100 g sukkertang
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g vesterhavsost
  • 50 g rapsolie
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt


Skær peberfrugterne ud i mindre stykker og put dem i et ovnfast fad sammen med tomaterne. Bag i ovnen ved 230 grader varmluft i ca. 20 min.

Sukkertangen skæres i mindre stykker, og hæftefødderne fjernes. Put tangen i en skål, og overhæld den med kogende vand. Lad det trække i 5 minutter, inden vandet hældes fra. Knug så meget vand som muligt fra tangen.


Put alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend det til en ensartet masse. Det skal ikke blendes helt glat, men må gerne have lidt struktur.


Smag evt. til med salt og citronsaft.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar