13. februar 2021

Løgtærte med timian og sukkertang

Tang er ikke noget jeg har arbejdet forfærdeligt meget med, ud over et par knap så vellykkede forsøg på selv at lave sushi. Nu er jeg i midlertid igang med det sidste semester på min uddannelse som procesteknolog, og i den forbindelse har jeg været så heldig at få en praktikplads hos Nordisk Tang i Grenå. En af mine arbejdsopgaver går ud på at jeg skal udvikle nogle opskrifter til markedsføringen af frisk sukkertang. Det er super spændende at få lov til at nørde med en råvare hvor jeg er totalt på udebane. Nogle af de ting jeg har forsøgt mig med, har været på grænsen til uspiselige, men jeg har også fået fremtryllet noget som har været virkelig lækkert. En af de opskrifter, der er sluppet gennem nåleøjet, er denne super skønne løgtærte. Let karamelliserede løg kombineret med frisk timian og sukkertang går simpelthen op i en højere enhed, så når sundhedsstyrelsen er ude og anbefale at vi skal spise endnu mindre kød, så er det måske den her tærte der skal på middagsbordet. Hvis ikke du har mod på tang, så kan du sagtens lave tærten uden.




Løgtærte med timian og sukkertang - 4 prs:

Tærtebund:

  • 125 g koldt smør
  • 175 g hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk koldt vand

 

Fyld:

  • 4 store løg
  • 20 g smør
  • 50 g sukkertang
  • 1 spsk finthakket timian
  • 6 æg
  • 200 g creme fraiche
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 håndfuld reven ravost 
Smuldr smørret ned i melet, og saml dejen med vand og det sammenpiskede æg. Der skal ikke arbejdes
for meget med det. Læg dejen på køl en times tid.
Rul dejen tyndt ud og læg den i en tærteform. Forbag bunden ved 200 grader over/undervarme i 20 min.


Skær løgene ud i små både/strimler og put dem i panden sammen med smør. Når det begynder at stege, skrues ned for varmen, således at løgene stille falder sammen, og begynder at karamellisere, uden de bliver for mørke.


Fordel løgene i den forbagte tærtebund. Drys hakket timian hen over.
Stilke og hæftefødder skæres fra sukkertangen, og bladene skæres ud i mundrette strimler, som ligeledes fordeles ovenpå tærtefyldet.

Pisk æg, creme fraiche, salt, peber og reven muskatnød sammen til en lind masse, og hæld det i tærten. Drys med reven ost. 

Tærten sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og bages i ca. 45 min.


Server tærten med en lækker salat ved siden af.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar