25. februar 2021

Søl-pandekager med quinoafyld

 Jeg har spist mere tang de seneste par måneder, end jeg har gjort i mine foreløbige 36 år. Det er spændende at give sig i kast med nye råvarer, hvor man er helt på udebane. Tang er ikke sædvanligvis en særligt stor del af den danske kost, hvilket egentlig er lidt underligt, da vi har omkring 8.000 km kystlinje i Danmark. Tang er særdeles næringsrigt, og det ligger og venter under havoverfladen, som en gigantisk, næsten uudnyttet ressource. Har man ikke mod på at samle sin egen tang, kan der købes diverse tangprodukter - ofte i tørret form. Tangen jeg har brugt i denne opskrift er flager af tørret Søl/Dulse, som også kaldes havets bacon. Det har en meget karakteristisk umami smag, men bacon synes jeg ikke ligefrem det smager af. Til gengæld har det en rigtig smuk lilla farve, og i og med at det er granuleret, så er det ret nemt at arbejde med. 

Disse madpandekager egner sig super godt til alverdens slags fyld. Brug dem som du normalt ville bruge en tortilla. Denne gang blev de til wraps omkring linsefyld, salat og avocadocreme.


Søl-pandekager med quinoafyld - 4 prs.

Quinoafyld: 

  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 g quinoa
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser sorte bønner

Pandekager - ca. 10 stk:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g kikærtemel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 æg
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk sølflager - Kan undlades
  • Fedtstof til stegning

Bland alle ingredienserne i en skål, og pisk det sammen med et piskeris. Hvis det klumper for dig, kan du give det en tur med stavblenderen. Når dejen er pisket helt glat, stilles den på køl i en halv times tid.


Opvarm olivenolien i en gryde og svits hakket løg og hvidløg deri. Tilsæt krydderierne og steg dem hurtigt af. Hakket tomat, quinoa og bouillon kommes i gryden og røres grundigt rundt.

Lad retten småsimre i 20 minutter. Imens kan du stege pandekagerne.


Opvarm en pande til middel varme, med lidt fedtstof. Hæld et helt tyndt lag dej i ud i panden, og steg pandekagerne gyldne på begge sider.


Når linsefyldet er tyknet og quinoaen er kogt mør tilsættes bønnerne - De skal blot opvarmes, og så er fyldet klar.


Server pandekagerne med linsefyldet, grøntsager efter behag og evt en skefuld creme fraiche eller guacamole.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar