19. februar 2021

Whiskysauce

 Manden i mit liv har fødselsdag idag. Vi plejer gerne at tage ud og spise, når en af os har fødselsdag, men det kan, på grund af corona-nedlukningen, ikke lade sig gøre denne gang. Så er det godt at han har sin egen kok. Til dagens middag har han bestilt mande-mad, i form af steaks, fritter og whiskysauce, så jeg har fundet et par lækre krogmodnede filet-steaks, actifryen er fundet frem til super sprøde fritter, og whiskysaucen har jeg lavet her til formiddag - Hurra for hjemme-arbejds-dag! 

Whiskysaucen gjorde sit indtog i Danmark, sammen med Jensens Bøfhus, og jeg har på fornemmelsen, at størstedelen af befolkningen forbinder whiskysauce med de flasker man køber i supermarkedet, og spæder op med fløde inden servering. Det ER også en super nem løsning. Men faktisk er det ikke super kompliceret at lave sin egen, som smager langt bedre. Jeg baserer min whiskysauce på løg og hakkede tomater, hvor mange vælger at bruge tomatkoncentrat. Indholdet af grøntsager har den fordel, at når du blender sovsen til sidst, så jævner den sig selv, og får en dejlig konsistens.


Whiskysauce - 4 prs:

  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • 20 g smør
  • 1 spsk brun farin
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 200 g hakkede tomater
  • 0,5 dl whisky
  • 1/4 l piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk frisk, hakket timian

Hak løg og hvidløg - Det behøver ikke være kønt, saucen skal blendes. Smelt smørret i en gryde, og steg løg og hvidløg heri. Det må gerne tage lidt farve. Tilsæt brun farin og balsamico, opløs sukkeret under omrøring.


Tilsæt hakket tomat, rosmarin og whisky, og lad det simre, indtil væsken er kogt næsten væk - Det skal begynde at være lidt tykt.


Tilsæt piskefløde, timian og ca. 1 tsk salt. Kog saucen op, tag den af varmen, og blend den godt igennem med en stavblender.


Kog saucen op igen, smag den til med salt og friskkværnet peber. Server til et stykke lækkert, rødt kød.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar