10. december 2014

3 slags julesmåkager

Det er blevet den tid på året, hvor kagedåserne skal fyldes op med hjemmebag. Jeg er ikke selv nået så langt med det endnu, men det skulle gerne komme, når jeg får juleferie på fredag.
Julen er en tid der er fyldt med traditioner. Vi har nok allesammen nogle julesmåkager, som bare SKAL på bordet juleaften, for ellers er det ikke rigtig jul. I min familie har vi to af den slags småkager. Den ene er pebernødder lavet efter min farmors opskrift. De er knasende sprøde, og fyldt med varme krydderier. De er ikke helt som andre pebernødder, men lækre det er de altså! Opskriften kan findes her.


En anden kage, som hører min jul til, er min mors fantastiske kanelkager. Det er en opskrift hun har med sig, fra engang i tidernes morgen, hvor hun var bagerjomfru i Thy. Det var før min tid, så kagerne har jeg spist hvert år til jul hele mit liv. I mange år har min mor bagt dem til hele familien, og jeg plejer også at få en dåse af dem, som så bliver kvitteret med en dåse af noget andet julebag - Det er altid godt, at fordele arbejdsopgaverne lidt ud. Opskriften på de små knasende herligheder kan findes her.


Brunkager er en ting, som jeg altid har prøvet at holde mig fra selv at bage. Jeg har altid syntes, at det var frygteligt besværligt, først at koge diverse ingredienser op, for så at køle det af, og forme det til pølser, som skal på køl til næste dag, for at blive skåret i skiver, og bagt. Det tager jo 2-3 dage sådan noget! Men så fik jeg en helt fantastisk nem opskrift fra en bager - som det så lykkedes mig at smide væk. Men efter lidt sjussen og "det er nok cirka sådan her" Fandt jeg selv frem til en opskrift, som jeg godt vil være bekendt at dele. De er nemme at lave, og der er ingenting der skal koges op. Opskriften finder du her.


Nu er der ingen undskyldning, for ikke at komme igang med julebageriet. God fornøjelse og glædelig december.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar