20. december 2014

Appelsin/ingefær-marineret svinemørbrad

Den anden dag bagte jeg specier med appelsinskal i, og jeg stod derfor med to skal-løse appelsiner, som skulle bruges til et eller andet. Jeg skar dem ud i fileter og pressede saften ud af resterne. Begge dele kom i en skål med låg, og blev sat på køl til den efterfølgende dag - Der er jo ingen grund til at lade appelsinerne gå til spilde, selv om man ikke lige har lyst til at spise dem som de er. Fileterne og noget af saften blev brugt til en rødkålssalat, og resten af saften blev anvendt i en marinade til en svinemørbrad. En svinemørbrad er lidt en kedelig sag, hvis ikke den marineres eller fyldes. Til gengæld er sådan en jo virkelig mør, så med den rette behandling, får man et ganske fint måltid ud af den. Denne her fik en ordentlig en på hatten med chili, ingefær og selvfølgelig appelsin, og resultatet var dejligt krydret, uden at være alt for stærkt, og samtidig havde den en dejlig friskhed fra appelsinsaften.
Appelsin/ingefær-krydret svinemørbrad - 2-3 prs:


  • 1 stk svinemørbrad - ca. 500 g
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • 1/2 dl hvidvin
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk chilisauce - smag selv efter hvor meget der skal i. Der er stor forskel på styrken.
  • 1 1/2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g bacon i skiver


Puds mørbraden godt af for hinder og fjern sølvsenen - Det kan godt betale sig, at afpudse den godt, for det er ikke så lækkert, at sidde og tygge i sener og hinder. Bland appelsinsaft, hvidvin, ingefær, chilisauce, salt og peber i en skål.


Put mørbraden i en pose, og hæld marinaden over. Pres luften od af posen, og luk for den. Fordelen ved at bruge en pose, frem for en skål er at kødet bliver omsluttet af marinaden, så du behøver ikke lave så meget marinade. Læg mørbraden på køl i min. 3 timer, men gerne til dagen efter. Vend evt posen, når du alligevel er i køleskabet efter et eller andet.

Tag mørbraden ud af posen og tør den godt af for marinade. Pak baconskiverne omkring den og læg den på en rist i en bradepande.

Sæt bradepanden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Steg mørbraden i ca 15 min. Tænd derefter for ovnens grill, og giv mørbraden yderligere 5 minutter, så baconsvøbet bliver gyldent - Pas på at den ikke får for meget! En svinemørbrad er helt klart lækrest, hvis den er en anelse rosa indeni.

Denne mørbrad fik vi halve, bagte kartofler, cremet svampesauce og rødkålssalat til.Ingen kommentarer:

Send en kommentar