24. februar 2015

Tranebærmarmelade med appelsin

Jeg har længe haft billederne til denne opskrift til at ligge på min computer. Det er bare ikke lige altid, at jeg har tid til at få skrevet indlæg til bloggen. Selv om sæsonen for tranebær er ovre, er opskriften stadig god, og til nød kan man bruge tørrede tranebær, som lægges i blød i ca et døgn. Opskriften kan også bruges til tyttebær.

Tranebær er en såkaldt superfood. De er smækfyldt med næringsstoffer, antioxidanter, og benzosyrer, som har en konserverende effekt - Det er også forklaringen på at tranebær forebygger blærebetændelse. Men tranebær er jo ikke bare super sunde, de er også super lækre. Fra naturens side har de en let syrlig og bitter smag, og det er derfor ikke så udbredt, at spise dem rå. Når de bliver tilberedt træder sødmen lidt mere i karakter, og tilsætter man sukker, smager de jo simpelthen fantastisk.

Tranebærmarmelade med appelsin:


  • 500 g tranebær
  • 4 appelsiner 
  • 500 g sukker


Vask bærrene og put dem i en gryde sammen med saften fra appelsinerne.


Bring gryden i kog, skru ned for varmen, og lad den simre, til bærrene er bristet. Tilsæt sukker kog op igen. Lad marmeladen simre indtil sukkeret er opløst. Der er så meget tørstof i tranebær, at det ikke er nødvendigt at jævne.


Hæld marmeladen på skoldede, atamonskyllede glas og luk dem straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar