31. december 2014

Nytårs-nougatkonfekt

Det er blevet tid til at pakke julen ned, og byde nytåret velkomment. Ovenpå julen gemmer der sig helt sikkert en masse rester rundt omkring, som kan blive til nye fantastiske ting. Jeg havde lidt forskelligt tilbage, efter fremstillingen af julegodter - Bl.a. var der lidt chokolade til overs fra overtrækning af marcipan, lidt ristede, hakkede nødder, som aldrig kom på rødkålssalaten og en halv pakke nougat gemte sig bagerst i køleskabet. De tre ting kan sagtens blive til noget lækkert! Så jeg har lavet nogle små stykker konfekt, som kan nydes til kaffen nytårsaften.

Nytårs-nougatkonfekt - ca. 25 stk:


  • 100 g blød nougat
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g finthakkede nødder

  • Evt. pynt



Hak chokoladen og skær nougaten ud i mindre stykker. Put det i en skål og smelt det over vandbad ved svag varme. Tilsæt de finthakkede nødder og rør det hele godt sammen.


Fyld chokolademassen i en sprøjtepose, og sæt konfektformene op.


Klip spidsen af sprøjteposen - Sørg for at hullet er rimeligt stort, for ellers sætter nøddestykkerne sig fast. Klem chokolademasse ud i formene, så de er fyldt til kanten. jævn det evt. ud med en teske. Inden konfekten stivner kan den evt. pyntes, så den bliver lidt festlig.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar