6. november 2020

Svampet banankage med kokos

 Jeg får næsten altid købt for mange bananer. Det betyder, at vi, ret ofte, ender med at have et par bananer liggende, som bare ikke er helt vildt lækre at sætte tænderne i. Hvordan man kan lide sine bananer er selvfølgelig smag og behag, men for mig bliver de altså hurtigt for bløde og vammelt søde. 

Når de så ligger der i frugtskålen, og ser lidt ynkelige og halvslatne ud, med deres brune pletter, så vandrer mine tanker hurtigt hen på lækre, saftige bananpandekager eller en svampet banankage. Overmodne bananer er helt fænomenale at bruge i bagværk, hvor de giver både fugt og sødme. Hvem kan stå for det? Kærligheden har haft denne banankage med på arbejde et par gange, og når hærdebrede mænd begynder at spørge til opskriften, så ved man bare, at man har ramt noget rigtigt.



Banankage med kokos:

  • 150 g smør
  • 3 mellemstore bananer
  • 2 æg
  • 200 g skyr
  • 200 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g kokosmel
  • Smeltet chokolade eller kakaoglasur til overtræk




Smelt smørret og mos bananerne. Rør begge dele sammen med æg, skyr og sukker.



Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og rør det hele grundigt sammen - Det kan sagtens gøres i hånden, med et alm. piskeris.


Fordel dejen i en bradepande på ca. 25 x 35 cm. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 35 min.



Tjek med en tandstikker, om kagen er bagt færdigt. Lad kagen køle af, inden du overtrækker den med kakaoglasur. Alternativt kan du lægge skiver af god pålægschokolade på kagen, lige når den kommer ud af ovnen, og på denne måde give den et helt fint lag chokolade på toppen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar