10. marts 2022

Mulligatawny - Indisk karrysuppe

 Mulligatawny er sådan en suppe der varmer helt ind i hjertet. Den er ikke stærk, men dejligt krydret, og så er den tyk og cremet. Den er fyldt med gode sager, så den mætter godt. Der er ikke noget at sige til, at Mulligatawny er Batmans livret - Jeg tænker at man kan fange mange skurke, på energien fra den dampende varme suppe.

Der findes et utal af opskrifter, for den er lidt ligesom italienernes minestrone - En suppe der egner sig fortrinligt til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Fælles for de fleste er dog, at den ud over grøntsagstern indeholder ris og en form for sød frugt - Det kan enten være ananas, mango, fersken eller æble, som alle gør sig super godt sammen med karry.

Oftest ser man suppen med kylling, men den kan sagtens laves vegetarisk, hvis man blot bruger en grøntsagsbouillon. Jeg har også fået den serveret med rejer, og det smager altså også virkelig dejligt.



Mulligatawny - Ca. 3 prs:

  • 1 løg
  • 1 lille porre
  • 3 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 3 stængler selleri
  • 1 peberfrugt
  • 4 halve, syltede ferskener
  • 2 spsk rapsolie
  • 300 g kyllingefilet i tern
  • 2 tsk mellemstærk karry
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 ltr hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 200 g kogte ris
  • Salt


Begynd med at skære alle grøntsagerne ud i mundrette stykker. Sæt den grønne del af forårsløgene til side sammen med ferskenerne - De to ting skal ikke koge med i suppen.

Opvarm olien i en gryde, og svits løg, porre, forårsløg og hvidløg heri. Steg kyllingeternene med og vend krydderierne i.


Tilsæt gulerødder, selleri, peberfrugt og bouillon, og lad suppen simre i ca. 20 min.

Hæld kokosmælken i sammen med ris og ferskener, og giv suppen et hurtigt opkog. Er suppen meget tynd, kan du evt. jævne den en lille smule med maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt.


Drys den grønne del af forårsløgene ovenpå suppen, og server med varme naan. Har du en rest af suppen tilbage, bliver den absolut ikke dårligere, af at stå til dagen efter, omend den godt kan få lidt mere karakter af en stuvning, da risene suger en del af væsken.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar