23. januar 2013

Svensk pølseret

Svensk pølseret, som i øvrigt er totalt ukendt i Sverige, har alle dage været en af mine yndlingsretter. Det kan laves på mange forskellige måder, men jeg har med tiden fået strikket en opskrift sammen, som jeg synes er helt fænomenal. Nogen bruger ketchup/puré i stedet for sauce, nogen bruger pasta i stedet for kartofler, men i min verden skal svensk pølseret laves med kartofler og en kraftig paprikasauce. Jeg laver saucen af madlavningsfløde - en ting som man aldrig ville finde i det gastronomiske køkken. I virkeligheden er en madlavningsfløde blot mælk tilsat jævning, men det er godt nok nemt, bare lige at hælde sådan et par brikker i gryden, i stedet for selv at lave en opbagt sauce. Man kan selvfølgelig bruge en rigtig piskefløde, men af hensyn til kalorieindtaget, er det ikke noget jeg spiser til hverdag.

Svensk pølseret - 4 prs:

1 stort løg
1 kg kogte kartofler i skiver
500 g pølser
1 tsk stærk paprika
70 g koncentreret tomatpuré
5 dl fløde
2 dl mælk
Salt og peber

Snit løget fint, og skær pølserne ud i skiver. Smelt lidt fedtstof i en gryde. Tilsæt pølser og løg, og lad det stege, til pølserne har fået lidt farve. Husk at røre rundt ind imellem, så det ikke brænder på.

Drys paprika over, tilsæt tomatpuré, og rør det hele godt sammen. Hæld fløde og mælk ved, og kog det op.

Tilsæt kartoffelskiverne og lad dem blive varmet op i saucen. Smag til med salt og peber.

Server evt. med hakket purløg eller persille og et stykke groft rugbrød til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar