27. november 2012

Salat af varmrøget laks

Jeg elsker røget laks ! Stil et stykke friskbagt franskbrød med koldrøget laks, æggestand og rejer foran mig, og jeg får julelys i øjnene. Varmrøget laks er også virkelig lækkert - Pluk det lidt i stykker, læg det på et stykke godt rugbrød, og top det med mayonnaise og purløg, og dryp med lidt citronsaft - Mums !

Jeg synes godt at laks kan blive lidt vammelt, hvis man får det i store mængder, da det er en ret fed fisk. Derfor kan det være en fordel, at kombinere det med andre råvarer, som har en frisk eller syrlig smag. Jeg har fundet frem til en lækker opskrift på laksesalat, som har smagen af den varmrøgede laks, men samtidig er let og frisk. Den smager super godt i tortilla wraps sammen med salat og tomat.

Laksesalat:

Ca. 400 g varmrøget laks
200 g hytteost
3-4 spsk creme fraiche
1-2 citroner
1 lille bakke karse
1 lille løg
Purløg
Evt. dild
Salt og friskkværnet peber

Laksen findeles - Det falder nemt fra hinanden, så du kan sagtens gøre det med fingrene. Riv skallen og pres saften af citronen. Hak løget meget fint. Hak purløg og evt dild, og klip karsen af bakken. Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
Læg et par skefulde af laksesalaten på en tortilla wrap, læg et par salatblade ved, sammen med stykker af tomat. Rul dem sammen - Velbekomme !


Ingen kommentarer:

Send en kommentar