16. november 2012

Knækbrød

Jeg synes, at knækbrød er noget af det bedste der findes. Jeg spiser det hver dag, og gerne flere gange om dagen. Hvis ikke jeg har lyst til havregryn om morgenen, spiser jeg et par skiver knækbrød med ost. Desuden bruger jeg det til mellemmåltider. Burde nok få en rabataftale hos Wasa.

Jeg kan så godt lide knækbrød, fordi de mætter godt, uden af falde for tungt i maven. Man får lidt at tygge på, så det tager lidt tid, at spise sådan en skive, selv om den ikke er så stor.

Tanken om at bage mine egne knækbrød havde aldrig strejfet mig, før jeg fik en opskrift fra en veninde. Jeg forsøgte mig med at lave en enkelt portion, og et par dage senere måtte jeg simpelthen bage igen, da de første var spist. Med tiden har jeg ændret lidt på opskriften, så de bliver præcis som jeg gerne vil have dem.

Fuldkornsknækbrød
1,5 dl solsikkekerner
1,5 dl græskarkerner
1 dl havregryn
1 dl hørfrø
1,5 dl fuldkornshvedemel
2 dl hvedemel
2 dl vand
1 dl rapsolie
1 tsk salt
1 tsk bagepulver

Birkes til drys

Alle ingredienser røres sammen i en skål. Halvdelen af dejen lægges på et stykke bagepapir. Læg herefter et stykke bagepapir ovenpå, og tryk dejen lidt flad. Glat dejen ud med en kagerulle, til det har en passende tykkelse.

Tag det øverste lag bagepapir af, rids størrelsen på knækbrødene med en smørekniv eller dejskraber, drys med birkes og læg bagepapiret på en bageplade. Samme fremgangsmåde bruges på den anden halvdel af dejen.

Knækbrødene bages ved 180 grader varmluft i 20 - 25 min. Lad pladen med knækbrød stå på køkkenbordet et par minutter, inden du knækker dem fra hinanden. Vil du gerne have helt lige kanter, kan de i stedet skæres med en kniv, men knækbrødene skal være lune, ellers går de i stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar