25. november 2012

Nachos med krydret oksekød

Nogen dage skal aftensmaden bare være nem ! Men derfor behøver man ikke spise kedelig mad. Mange ville nok hente en pizza eller en burger, men jeg foretrækker at lave min junkfood selv. Både min kæreste og jeg er vilde med nachos, men det bliver lidt kedeligt, bare at spise majschips med smeltet ost. Der skal noget mere til, for at det bliver et helt måltid. Vi får altid en lækker hjemmelavet guacamole - Og ja, den skal være hjemmelavet! Jeg gider simpelthen ikke spise det færdiglavede blæver, man kan købe i supermarkederne. Det indeholder jo stort set ikke avocado, men blot en smule avocadopulver og en hel række af E-numre. Min opskrift på hjemmelavet guacamole kan du finde her. Derudover får vi noget krydret kød - Som regel hakket oksekød. Her ville det være nemt bare at købe en pose krydderiblanding, men igen kan jeg ikke gennemskue hvad der er i pakken. Så jeg krydrer selv mit kød. På den måde får jeg også præcis den smag som jeg godt kan lide.

Hakket oksekød til nachos og tortillas
400 g mager hakket oksekød
1 løg
1/2 porre
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
1 tsk røget paprika
1 spsk tomatpuré - ikke den koncentrerede
Salt og peber 

Løg, porre, chili og hvidløg hakkes ret fint og sauteres i lidt fedtstof på en pande. Put kødet i panden og lad det brune. Tilsæt ingefær, paprika, tomatpuré og smag til med salt og peber.

Lad kødet trække i panden, ved svag varme, mens du laver guacamole og gratinerer nachos. Skær evt. lidt grøntsagsstave, de smager nemlig også godt med guacamole på.

2 kommentarer:

  1. Det var super lækkert, kødet havde en rigtig god lidt røget lidt sød lidt stærk smag. Både mig og sønikke på 5 kunne lide det. -Peter

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din kommentar. Det er altid dejligt med lidt feedback på opskrifterne. Er glad for, at både du og sønnike kunne lide det :o)

      Slet