23. december 2014

Dadelkonfekt med lakrids

Hvis du endnu ikke er helt klar med konfekten til julekaffen, så er her mit bud på årets konfektkugle. Marcipan æltet med dadel og lakrids, overtrukket med mørk chokolade og drysset med hakkede mandler. De smager virkelig godt! Hvis du ikke er så meget til lakrids, kan det sagtens udelades, men jeg synes at lakridssmagen går rigtigt godt sammen med dadel og marcipan. Lakrids og chokolade er i øvrigt også en rigtig god kombination.


Dadelkonfekt med lakrids - ca. 25 stk:



  • 200 g marcipan
  • 75 g tørrede dadler
  • 2 tsk lakridspulver
  • Evt. 1-2 spsk cognac
  • 2-3 spsk flormelis
  • Ca. 150 g mørk chokolade til overtræk
  • Hakkede mandler til pynt



Put udstenede dadler og lakridspulver i en minihakker - Er dadlerne meget tørre, så tilsæt lidt cognac. Blend det hele til en glat masse.
Drys flormelis ud på bordet, lav en fordybning i marcipanen, put dadel-massen heri og ælt det hele sammen.


Del marcipanen i stykker på ca. 10 gram. Tril stykkerne til kugler, og stil dem til tørre en times tid.


Dyp konfekten i smeltet chokolade, sæt dem på bagepapir, og drys straks med hakkede mandler.


Når chokoladen er størknet, sættes konfekten i en lufttæt beholder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar