25. oktober 2021

Hummus - kikærtedip

 Hummus er en all time favourite, når det kommer til dips. Jeg kan spise hummus i rå mængder, som dip til grøntsagsstænger eller rugbrødschips, som smørelse til en skive rugbrød, under pålægget, eller i en sandwich. Den er meget alsidig, fordi smagen er relativt mild, selv om det er nogle ret kraftigt smagende ting den er krydret med. Citron, spidskommen, hvidløg og cayennepeber skal balancere på en knivsæg, for at få den helt rigtige smag i en hummus - Det er ihvertfald min mening. Hvis du gerne vil have din hummus kraftigere, kan du selvfølgelig tilsætte lidt mere af de forskellige smagsgivere.



Hummus: 

  • 1 dåse kikærter eller 100 g tørrede kikærter du selv udbløder og koger
  • 1 spsk tahin
  • saft af 1/2 citron
  • 1 stort fed hvidløg
  • 4 spsk raps- eller olivenolie
  • 4 spsk vand
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Alle ingredienserne puttes i en foodprocessor eller blender. Blend det godt, indtil du har en ensartet masse. Det er svært at få en hummus helt glat.


Hvis du synes din hummus er for tyk eller grynet, kan du tilsætte lidt ekstra vand eller olie. Smag til undervejs.


Hummus kan opbevares på køl i 4-5 dage - Hvis den overlever så længe.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar