29. december 2013

Asiatisk andesuppe

I Danmark er der ikke rigtig tradition for at spise andesuppe. Jeg tror det har noget at gøre, med at de fleste danskere stort set kun spiser and til mortensaften og jul. Derfor har der, størstedelen af året, ikke været noget at koge suppen på. Men jeg elsker and, og spiser det året rundt - Selv om sommeren, hvor jeg gerne smider et andebryst på grillen. Så igår var jeg på "andejagt" da mange butikker har sat prisen gevaldigt ned, for at få solgt ud af overskuddet af juleænder.. Jeg købte bl.a. en stor bryststeg af berberiand, hvor brysterne blev skåret af, og gemt til senere brug. Da brysterne var væk, stod jeg med et skrog, to vinger, lidt afpuds og et par inderfileter, som jeg kogte fond på - Jeg havde nemlig lyst til andesuppe. Ikke sådan en med kød- og melboller, men en asiatisk suppe med masser af grønt, varme smagsgivere og nudler. Jeg ved ikke om den er thailandsk, kinesisk eller hvad den er, for jeg har blot ladet mig inspirere af østens udvalg af grøntsager. Men krydret, og mættende blev den ihvertfald. Og så er jeg totalt vild med det faktum, at sådan et stykke fjerkræ udnyttes fuldt ud.

Asiatisk andesuppe - 2 prs:

2 spsk sesamolie
3 forårsløg
Frisk chili efter smag
1 spsk friskrevet ingefær
1 ltr andefond
4 limeblade
50 g tørrede nudler
1 gulerod
1 stor håndfuld bønnespirer
300 g plukket andekød - alternativt kan du stege et andebryst, og anrette skiver ovenpå suppen
Soyasauce
Evt. Frisk koriander

Skær forårsløgene ud i fine ringe - Hold den hvide og den grønne del adskilt. Chilien skæres ligeledes ud i ringe, og guleroden strimles fint.



Olien opvarmes i en gryde hvori den hvide del af forårsløgene sauteres sammen med chili og ingefær. Tilsæt andefond og kog suppen op. Tilsæt nudler og limeblade og lad suppen simre, et par minutter, til nudlerne er næsten færdige. Put andekød, bønnespirer, gulerod og den grønne del af forårsløgene i suppen. Lad det simre til andekødet er varmt. Fjern limebladene.


Smag suppen til med soyasauce. Server den gerne med masser af frisk koriander - Jeg kunne dog ikke skaffe andet end halvvissen koriander idag, og så vil jeg hellere undvære.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar