15. juni 2013

Æblesalat med kylling og cheddar

Idag har jeg høstet de første salatblade i køkkenhaven. Det skal selvfølgelig fejres med en ny salatopskrift, som jeg har brygget sammen over de sidste par dage. Jeg synes virkelig at noget at det aller bedste ved sommeren er, at jeg kan gå ned i min køkkenhave, og hente hvad jeg har brug for i køkkenet. Det kan ikke lade sig gøre, at få friskere råvarer, og jeg laver simpelthen madplan, efter hvad jeg kan hente i haven. Jeg finder stor tilfredsstillelse ved at dyrke mine egne grøntsager. Ikke nok med at de kan spises med god samvittighed, fordi de ikke er transporteret rundt på landevejene, men jeg ved også med sikkerhed, at de ikke er behandlet med alt muligt skidt, så de kan holde til at ligge på en butikshylde i en uge.

Denne opskrift er inspireret af den klassiske cæsar salat.

Æblesalat med kylling og cheddar - 2 prs:

1 syrligt sødt æble
50 g salatblade
250 g stegt kyllingfilet
50 g cheddar i tern
En håndfuld croutons med salt

Dressing.

2 spsk olivenolie
2 spsk æblecider eddike
1 tsk brun farin
1 tsk dijon sennep
Salt

Start med at røre ingredienserne til dressingen sammen, og lad det trække mens du ordner salaten. På den måde er du sikker på at saltet er helt opløst.


Skyl og slyng salaten, og bræk det evt. i lidt mindre stykker - alt efter hvilken type salat du bruger.


Skær æblet ud i tynde både, bland det med salaten og vend begge dele sammen med dressingen. Anret det på to tallerkener.


Skær kyllingekødet ud i mindre stykker, og fordel det ovenpå salaten sammen med cheddar i tern. Drys til sidst med sprøde croutons.Hurtig, let og lækker frokost, klar til servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar