27. juni 2013

Jordbær-mazarintærte

Kogekonen har fødselsdag idag, og det fejrer hun selvfølgelig ved at kaste sig ud i et bageprojekt. Hele min barndom, har min fødselsdag altid budt på lagkage med jordbær. Dengang var jeg vild med det, men idag er jeg absolut ikke glad for lagkage. Til gengæld er jeg svært glad for jordbærtærte. Denne opskrift er ikke helt som den klassiske jordbærtærte, da jeg ikke putter mørdej i bunden - jeg gider simpelthen ikke have bøvlet med at lave det, når det ikke er det, der gør tærten god. I bund og grund er min fødselsdagskage bare en mazarintærte med flødecreme og jordbær ovenpå.

Jordbær-mazarintærte - 8 prs.

250 g blødt smør
250 g sukker
250 g marcipan
3 æg
50 g hvedemel
100 g mørk chokolade
2 dl kagecreme
1 dl piskefløde
250 g jordbær

Smør og sukker piskes grundigt sammen. Tilsæt revet marcipan, og pisk æggene i et ad gangen. Til slut  vendes melet sammen med massen.


Fordel dejen i en springform (ca. Ø 20 cm) beklædt med bagepapir.


Bag kagen ved 175 grader i 35 - 40 min. Mærk efter med en tandstikker el.lign. om den er gennembagt. Lad kagen køle helt af, inden den tages ud af formen.

Smelt chokoladen over vandbad, og bred den ud over den afkølede kage. Jeg bruger en silikonepensel, det synes jeg er nemmest.


Pisk fløden til skum og vend det sammen med kagecremen. Fordel flødecremen ovenpå den stivnede chokolade. Skær jordbærrene ud i skiver og dekorer tærten med dem.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar