3. juni 2013

Flæskestegsburger

Forleden dag fik vi flæskestegsburgere. Jeg har ikke tidligere lagt opskriften her på bloggen, da jeg tænkte, at det er noget alle kan lave. Jeg blev så spurgt efter opskriften, og så må jeg jo hellere få den skrevet ned.

Min version af en flæskestegsburger er en mellemting af en klassisk burger og en ribbensandwich. Jeg laver den med kamsteg, da det oftest er sådan en jeg laver, når vi skal have flæskesteg. Jeg synes godt, at det kan være svært at finde en ribbensteg, der ikke er alt for fed. Da vi som regel kun er to til at spise, er der altid rester, når vi har fået flæskesteg. For at det ikke altid ender med biksemad den efterfølgende dag, laver jeg burgerne. Jeg vil nemlig helst udnytte vores rester så meget som muligt, uden at skulle spise rugbrød med steg og rødkål til frokost, flere dage i træk.

Flæskestegsburger - 2 stk:

2 store burgerboller
4 skiver kamsteg
Fedtstof til stegning
Thousand island dressing - Selvfølgelig helst hjemmelavet
6 store skiver tomat
8 skiver agurk
En stor håndfuld grøn salat
2 spsk rødkål
2 syltede agurker  

Steg skiverne af kamsteg gyldne i lidt fedtstof. Læg dem over på noget køkkenrulle, så det kan suge overskydende fedt.


Rist bollerne, smør dem med dressing og anret salat, tomat, agurk og rødkål på den nederste halve bolle.


Læg de stegte skiver kamsteg ovenpå. Skær de syltede agurker i skiver, læg dem ovenpå kamstegen. Top med den smurte overbolle.


Server evt. stegte kartoffelbåde eller pommesfrites til burgerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar