21. marts 2021

Hindbærsnitter

 Min mor har alle dage lavet verdens bedste hindbærsnitter! Opskriften er fra da hun, for mange år siden, havde en bagerforretning i Thy. Det særlige ved min mors hindbærsnitter er, at der er kokos i dejen. Det er den samme dej som anvendes til fedtebrød, og den er super lækker at anvende til hindbærsnitter. Den tørre mørdej i en klassisk hindbærsnitte, kan nemlig godt blive lidt for kedelig til mine smagsløg. Snitten bliver selvfølgelig lagt sammen med hindbærmarmelade, og toppes med tyk hvid glasur, drysset med krymmel - på helt klassisk vis.



Hindbærsnitter - ca. 14 stk:

Dej:
  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 250 g kokosmel
  • 500 g hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk hjortetaksalt

I øvrigt:
  • Hindbærmarmelade
  • Hvidglasur
  • Krymmel

Alle ingredienserne til dejen blandes og æltes sammen. Jeg gør det på min foodprocessor, men det kan sagtens gøres i hånden. Der skal arbejdes lidt, for at få dejen til at hænge sammen, men du må ikke ælte mere i den end højst nødvendigt. Dejen deles i to stykker som hver især rulles ud i en tykkelse a' ca. 3 mm.


Hver dejplade skæres ud i to lige store baner, med lige kanter. Du ender altså med at have 4 baner dej. Brug en palet til hjælp, når du skal have dem flyttet over på bageplader. Bag i 15-17 min. ved 180 grader varmluft.


Når kagerne er kølet helt ned smøres de to med hindbærmarmelade - lad være med at bruge alt for meget, det render bare ud igen. De andre to smøres med et godt lag tyk, hvid glasur og drysses med krymmel. 


 Skær stængerne ud med en god skarp kniv. De kan holde sig et par dage på køkkenbordet, eller kan fryses og gemmes til en anden dag.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar