27. marts 2021

Indisk mangosalat

 Indisk mad er ofte tunge, rent smagsmæssigt, på grund af de mange varme krydderier der anvendes i det indiske køkken. Det er super lækkert med den type mad, som ofte varmer langt ind i sjælen, men når man kører de tunge krydderier  i stilling, er det en god idé, at have noget ved siden af, som kan balancere smagen i en lidt lettere retning. Ofte bruges noget yoghurtbaseret, som f.eks. en raita, som er virkelig god til at give modvægt til styrken fra chili. Det er også et super lækkert indslag, at man har noget friskt og knasende, som modspil til de tunge, og ofte fede saucer. Her kommer en saftig mangosalat ind i billedet. Den er, selv om den får lidt styrke fra chilien, både læskende og super frisk. Den er i øvrigt også rigtig lækker at spise til alt muligt andet end indisk mad.

Indisk mangosalat - 2 prs. 

  • 1 moden mango
  • 1 agurk
  • 2 små rødløg
  • 15-20 cherrytomater
  • 1 lime
  • 1 chili - styrke efter behag
  • 1 håndfuld koriander
  • 1/2 tsk flagesalt

Flæk agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. Skær agurken i skiver.


Skræl løgene, del dem på midten, og skær dem ud i fine strimler. Cherrytomaterne deles i halve.


Mangoen skrælles, befries for stenen, og skæres ud i tern. Chilien hakkes helt fint.


Bland det hele i en skål, pres lime ud over, og drys med salt. Drys groft plukket koriander på toppen.


Server som tilbehør til din yndlingsret fra det indiske køkken

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar