16. marts 2021

Croque Monsieur - Den ægte parisertoast

 Hvis du nogensinde har spist på en parisisk café, så kender du helt sikkert croque monsieur. Navnet lyder ekstremt frankofilt og sofistikeret, men bag navnet gemmer der sig blot forbilledet for pariser-toasten. To stykker brød lagt sammen om skinke og en fed ostesovs, og gratineret i ovnen med endnu mere fed ostesovs ovenpå. Min indre oste-gris jubler! 

Jeg indrømmer blankt; At spise en croque monsieur på en regnvejrsdag på Djursland, kan ikke sammenlignes med at indtage den på en fortovscafé i Paris, men den smager nu dejligt sådan en. I øvrigt kan man lige lave et spejlæg og smide på toppen, og så har man i stedet en croque madame - Det er bestemt heller ikke dumt. Der er meget få ting som bliver dårligere af at få et spejlæg på toppen.


Croque Monsieur - 4 stk:

  • 8 skiver godt brød
  • 4 skiver god, kogt skinke
  • En håndfuld reven ost

Ostesovs:

  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2 tsk dijon sennep
  • 25 g reven parmesam
  • 1/2 tsk salt
  • Reven muskatnød

Smørret smeltes i en gryde, melet røres i og melbollen ristes godt af i gryden. Tilsæt mælken, rør sovsen glat og kog den igennem - Den skal være tyk! Tilsæt dijon, parmesan, salt og muskatnød.


Læg 4 skiver brød på en bageplade. Smør en god spsk ostesovs ud på hver brødskive, drys med lidt reven ost og læg en skive skinke ovenpå.


Læg endnu en skive brød ovenpå, dæk den med ostesovs og drys yderligere lidt ost på. Bag ca. 15 min ved 200 grader varmluft. Tænd evt. for grilleffekten de sidste 5 min.


Server gerne din croque monsieur med en syrlig salat, cornichoner eller andet sylt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar