Det er ikke så længe siden jeg delte min opskrift på Bun Thit Nuong, som er en vietnamesisk klassiker med krydret gris. Den har en fætter - En tilsvarende salat, hvor svinekødet er skiftet ud med lækre strimler af oksekød, marineret i hvidløg og citrongræs. Begge salater er super lækre, og som så mange andre retter fra det sydøstasiatiske, er de spækket med knasende, friske grøntsager og lækre, lette marinader, som samler hele salaten, og løfter den til at være en himmerigsmundfuld. Ingredienserne kan købes i de fleste supermarkeder, men jeg vil anbefale dig at prøve at gå på opdagelse hos en af de asiatiske købmænd, som ligger i langt de fleste større byer. Man falder hurtigt over en masse spændende ting, som ryger med i kurven - Jeg er ihvertfald slem til at komme hjem med en hel bærepose, når jeg egentlig bare liiiige skal ind og hente en enkelt ting.
1 hjertesalat
1 gulerod
100 g daikon/ kinaradise
25 g hakkede peanuts
1 håndfuld hakket koriander og mynte
1 fed hvidløg
1 tsk tørrede chiliflager
2 spsk sukker
2 lime – saft og fintreven skal
4 spsk fiskesauce
Citrongræs, hvidløg, soya og fiskesauce stødes sammen i en morter, eller blendes til marinaden. Hæld den over bøfferne, og lad dem trække et par timer - Gerne til dagen efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar