22. marts 2021

Bløde rugbrødsboller

 Hvis ikke lige vi har nogen planer, så bruger jeg ofte søndagen på at få bagt brød til den kommende uge. Jeg bager som minimum to store rugbrød, og gerne en form for boller eller brød, som kan bruges til madpakker og evt. som madbrød til ugens aftensmåltider. 

Jeg prøver at spise så fiberrigt brød som muligt - både for mætheden og for sundhedens skyld. Derfor er det også yderst sjældent at jeg bager helt lyst brød. Mit yndlingsbrød er da også et rugbrød der er spækket med kerner. I min barndom købte min mor ofte nogle fabriksfremstillede rugbrødsboller til mig, som jeg var helt vild med. Dem kom jeg til at tænke på den anden dag, og jeg har ikke kunnet få dem ud af hovedet igen. Så nu har jeg simpelthen fundet frem til min egen opskrift på en blød rugbrødsbolle, der er super lækker at have med i madpakken med noget grønt og et par skiver kylling el.lign.


Rugbrødsboller - 12 stk:

  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 350 g rugmel
  • 350 g hvedemel
  • Evt. 7 g bageenzym
  • 2 spsk maltmel

Rør gæren ud i det fingerlune vand sammen med salt og olivenolie. Tilsæt hørfrø, solsikkekerner, rugmel og evt. bageenzym og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt. Lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.


Slå 12 boller op, læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min. Rids bollerne med en skarp kniv og bag dem ved 200 grader varmluft i 20 min. Bank under bunden og hvis de lyder hule, er de færdige.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar