4. marts 2021

Kikærtepandekager med crunchy kylling

 Jeg er blevet svært glad for de her kikærtepandekager, som jeg efterhånden har lavet nogen gange. De er bløde og lækre, og får en rigtig dejlig smag fra kikærtemelet. Jeg putter ofte en lille skefuld knust søl-tang i, fordi det giver en hel fantastisk umami til pandekagen (uden at den kommer til at smage af hav) og så giver det også de fineste små lilla nister - Husk at øjnene spiser med. Jeg har tidligere delt opskriften, hvor jeg fyldte dem med en lækker vegansk quinoafyld, men denne gang blev der også plads til lidt kylling.

Jeg ville egentlig bare have lavet disse pandekager, med ganske alm. krydrede kyllingestrimler, stegt i panden. Men på vej hjem fra arbejde, fik jeg simpelthen sådan en lyst til sprød, knasende, paneret kylling. Så selvfølgelig skulle der sådan noget i dagens pandekager.


Pandekager - ca. 10 stk:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g kikærtemel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 æg
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk sølflager - Kan undlades
  • Fedtstof til stegning
Crunchy kylling:
  • 500 g kyllingebryst i strimler
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sellerisalt
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk citronpeber
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 3-4 dl panko

Start med at piske alle ingredienserne til pandekagedejen sammen, og sæt den på køl.
Kyllingestrimlerne vendes grundigt sammen med alle krydderierne. Drys melet over kyllingen, og vend godt sammen, så al kyllingen er dækket. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælken.


Dyp først kyllingestykkerne i æg og mælk, og derefter i panko. Læg dem på en bageplade med papir, og drys med en smule salt.


Bag kyllingestykkerne i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min, mens du bager pandekagerne.



Pandekagerne bages ved middel varme. De er bedst hvis de er tynde og fine.


Fyld pandekagerne med grøntsager efter smag, og evt. en skefuld guacamole eller creme fraiche. Læg de knasende, sprøde kyllingestykker ovenpå, og dryp evt. med lidt limesaft.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar