11. maj 2021

Fuglekvidder (slagterens skinkesalat)

 Det er altid rart at have nogle lækre opskrifter på restemad, til når man står med nogle gode rester på hånden, som man gerne vil lave en ny ret af. En rest hamburgerryg bruger jeg som regel til en lækker gratin, men hvis ikke der er nok til det, så må den ende sine dage som pålæg til frokostbordet eller madpakken - Det er absolut heller ikke helt dumt.

Fuglekvidder kender du garanteret fra slagteren, hvor man køber en lille bakke hakket hamburgerryg/skinke der er pyntet med mayonnaise og løg på toppen, og så betaler man en mindre formue for den. Men den smager jo godt, og er svær at stå for, så hvorfor ikke lave den selv? Den er virkelig nem at gå til, og det eneste den kræver er en foodprocessor eller en kødhakker.


Fuglekvidder:

300 g kogt skinke eller hamburgerryg
1 lille løg
3-4 spsk mayonnaise
Evt. Purløg til pynt


Skær hamburgerryg og løg ud i tern og put det i en foodprocessor. Hak det indtil det har den ønskede struktur. Hvor grov eller fin afgør du selv. 


Rør den hakkede masse op med mayonnaise, put det i en skål og pynt evt. med finthakket løg og purløg. 


Spis fuglekvidder på et stykke lækkert rugbrød eller brug det i en sandwich til madpakken.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar