18. december 2013

Choko-orange marcipanbrød

For lidt tid siden deltog jeg i en give-away på La Cucina Nada, og var så heldig at vinde en æske med 4 plader chokolade fra Chocolate and Love. Jeg havde aldrig smagt chokoladen før, men blot læst andre bloggeres begejstrede indlæg omhandlende denne fantastiske chokolade. Flere af varianterne har vundet priser, og når man lader sådan et lille stykke smelte på tungen, forstår man hvorfor - Det er som en eksplosion af chokolade-lækkerhed i munden. Som om det ikke var nok, at chokoladen er lækker, så er den også økologisk, fairtrade OG de donerer en stor del af deres overskud til skovrejsning i bl.a. Etiopien. Kort sagt: Chokolade der kan spises med ren samvittighed!Næsten samtidig med at jeg vandt pakken fra La Cucina Nada, vandt jeg også en bagepakke fra Dr. Oetker. I denne var der en lille pakke kandiseret appelsinskal, som jeg ærligt talt ikke anede, hvad jeg skulle bruge til, men en idé begyndte at tage form. Appelsinskal, orange-chokolade og en halv pakke marcipan, jeg havde til overs efter at have lavet julekonfekt dagen i forvejen, skulle blive til små marcipanbrød!

Choko-orange marcipanbrød - ca. 25 stk:

250 g ren, rå marcipan
2 spsk Cointreau
75 g kandiseret appelsinskal i små tern
3 spsk flormelis - Evt lidt mere til rulning

Ca. 200 g orangechokolade til overtræk
Evt. pynt

Tryk marcipanen lidt flad, og lave en fordybning i det. Put kandiseret appelsinskal og cointreau i fordybningen og drys flormelis over.


Ælt det hele godt sammen. Det vil være lidt klistret, men det gør ikke noget. Er det så klistret, at du ikke kan arbejde med det, bruges lidt mere flormelis. Pas dog på ikke at bruge for meget, for så bliver marcipanen hvinende sød.


Del marcipanen i to stykker. Drys lidt flormelis ud på bordet, og rul marcipanen til to tykke pølser.


Fjern resterne af flormelisen fra bordet, og rul de to pølser lange - De skal have en diameter på ca. 2 cm.


Skær hver pølse ud i stykker på ca. 4 cm. Lad dem tørre en halv times tid, inden de overtrækkes med chokolade.


Overtræk marcipanbrødene med den tempererede orange-chokolade. Put evt. lidt pynt på. Jeg brugte snefnug lavet af sukker - De var også i min Dr. Oetker bagepakke.


Evt. overskydende chokolade kan skæres af med en skarp kniv, når chokoladen er stivnet.


Mini-marcipanbrødene opbevares i en lufttæt beholder. Sætter du dem på køl, skal du være helt sikker, på at beholderen er lufttæt, for fugt ødelægger chokolade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar