5. december 2013

Spansk pølseret

En af livretterne her i huset er svensk pølseret. Med inspiration i den "svenske" variant, har jeg lavet denne, som jeg kalder spansk pølseret  - Spansk fordi de røde pølser er erstattet med den klassiske spanske chorizo. Chorizo fås i flere forskellige varianter, hvoraf nogen er lufttørrede, mens andre er mere fugtige. Egentlig skal denne ret laves med den saftige, ikke-tørrede pølse, men nu var det altså lige en lækker lufttørret sag jeg havde på lager, og jeg havde ikke overskud til at få handlet ind - Hurra for energi-stjælende lungebetændelse! På trods af den forkerte pølse-variant blev det til lækker aftensmad, selvom pølsestykkerne var en lille smule for tørre til min smag.Spansk pølseret - 2 prs:

300 g chorizo - en der ikke er lufttørret
1 tsk olivenolie
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 dåse flåede, hakkede tomater - 400 g
1/2 tsk stødt chili
1/2 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
1 dl fløde
Salt og peber

250 g frisk pasta

Skær pølsen ud i mundrette stykker. Rengør grøntsagerne og skær dem groft ud.


Opvarm olien i en gryde og steg pølsestykkerne heri. De vil afgive en del fedt, men det er meningen. sæt pølsen til side, og hæld det meste af fedtet væk - Du skal have hvad der svarer til 2 spsk tilbage. Sauter grøntsagerne i fedtet.


Tilsæt hakkede tomater, chili, timian og oregano og lad det simre ca. 10 min, til grøntsagerne er møre. Tag gryden af varmen og blend hele molevitten. Hæld det gennem en sigte, for at få en glat og blød sauce - Der skal røres godt, for at få så meget som muligt gennem sigten. Tilsæt fløde og kog saucen op igen, inden saucen smages til med salt og peber.


Vend chorizoen og den kogte pasta sammen med saucen.


Server med masser af parmesan og evt friskhakket persille - Dette måtte jeg dog tænke mig til denne gang, da frosten har taget livet af min persille.Ingen kommentarer:

Send en kommentar