11. december 2013

Marcipankugler med kaffe og kokos

Marcipan er en fantastisk ting. Det kan spises som det er, eller det kan tilsættes alverdens ting, for at give det et twist. Når det kommer til julekonfekt, kan jeg godt lide at eksperimentere lidt. Det bliver simpelthen for kedeligt, hvis det hele går op i ren marcipan og blød nougat. Jeg tilsætter altid et eller andet spændende til min marcipan. Denne gang ville jeg gerne have en smag af kaffe og kokos - To ting jeg synes passer rigtig godt sammen.

Marcipankugler med kaffe og kokos:

250 g ren rå marcipan
2 gram instant kaffe granulat
1 spsk kogende vand
1 spsk (med top) kokosmel

200 g mørk chokolade til overtræk
Kokosmel til pynt

Begynd med at blande instant kaffe med kogende vand - Blandingen bliver meget mørk og intens. Lad det køle af, inden du går videre. Bred marcipanen lidt ud, og lav en fordybning i det. Put kokosmelet heri, og tilsæt den kolde kaffe.


Ælt det hele godt sammen. Sørg for at kaffe og kokos bliver fordelt jævnt ud i marcipanen.


Del marcipanen i små stykker, og tril dem til kugler. Lad dem tørre en halv times tid, inden de overtrækkes med chokolade.


Overtræk kuglerne med den smeltede, tempererede chokolade og drys lidt kokosmel på toppen.


Lad konfekten stå på køkkenbordet, indtil chokoladen er stivnet helt. Opbevares i en lufttæt beholder - Hvis du sætter konfekten på køl, skal du være helt sikker på, at bøtten er tæt. Hvis chokoladen får fugt, bliver den mat og grå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar