30. april 2013

Barbecuemarineret svinemørbrad

Grillsæsonen er så småt igang, og en af de ting der ofte er at finde under låget på vores kuglegrill, er svinemørbrad. Idag røg den godt nok i ovnen, da det har blæst forfærdeligt hele dagen, men den smagte nu godt alligevel. En svinemørbrad er i sig selv ikke verdens mest spændende kødstykke, så enten skal den fyldes, eller også skal den marineres. En mere eller mindre klassisk barbecuesauce er et must i opskriftsamlingen, hvis man vil have succes som grillmester. Man kan selvfølgelig købe det færdiglavet i supermarkederne, men det er altså lidt federe, at lave den selv. På den måde kan man også selv justere hvor sød, sur eller stærk den skal være. Jeg kan godt lide, at den er ret stærk, og ikke alt for sød.

Barbecuemarineret svinemørbrad:

1 stk svinemørbrad
1 pk bacon i skiver - 140 g

Marinade:

2 dl ketchup
1/2 dl olivenolie
1 tsk salt
2 spsk engelsk sauce
2 spsk brun farin
2 tsk sambal oelek - kan evt. skiftes ud med chilipulver
1 tsk cayennepeber
2 fed fint hakket hvidløg

Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.


Afpuds mørbraden for sener og hinder. Det kan godt betale sig at være grundig, for det er ikke lækkert at tygge i en mørbrad der ikke er afpudset. Put mørbraden i en frysepose og hæld marinaden over kødet. Bind en knude på posen, og vend den rundt et par gange, så marinaden bliver fordelt ud over hele mørbraden. Læg posen på køl i min. 3 timer - gerne et døgn.


Tag mørbraden op af marinaden, og lad det værste dryppe af. Pak den ind i baconskiver - lad være med at putte alt for meget bacon på, for så når det ikke at blive sprødt, før mørbraden er gennemstegt.


Hvis du laver mørbraden i ovn, lægges den på en rist i en bradepande og steges ca. 35 min ved 200 grader varmluft. Alternativt steges den på grill ved indirekte varme, også i ca. 35 min. Lad være med at stege den længere det. Den bliver hurtigt tør og kedelig, hvis den får for længe. Så er den bedre, hvis den er let rosa i midten.


Lad mørbraden hvile i 10 min, inden du skærer den ud i ca. 2 cm tykke skiver.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar