14. april 2013

Tzatziki

De fleste kender nok efterhånden tzatziki - Den græske version af agurkesalat. Man kan købe det færdiglavet i de fleste supermarkeder, og man får her en tvivlsom suppe bestående af yoghurt og en lille smule agurk. Efter min mening egner det sig ikke til andet end at blive smidt i skraldespanden. Får man derimod en god hjemmelavet tzatziki, er det en hel anden snak. Min version afviger lidt fra den traditionelle græske, som jeg synes har lidt for meget yoghurt i forhold til agurk. Jeg kan godt lide at tzatzikien er tyk og har lidt konsistens, så den ikke er så dressing agtig. I den græske bruges der også mynte eller dild, men da det ikke er noget jeg bruger ret meget i min madlavning, og derfor ikke har ved hånden, den del af året hvor den ikke vokser i haven, har jeg valgt at skifte den ud med persille, som også giver en rigtig dejlig smag.

Tzatziki:

1 agurk
1 tsk salt
1 1/2 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 spsk finthakket persille
1/2 tsk friskkværnet peber
1 spsk olivenolie
2 tsk citronsaft

Riv agurken på et groft rivejern. Bland agurkestrimlerne sammen med salten, og lad det dryppe af i en sigte i et par timer. Salten trækker vandet ud af agurken.


Efter 2-3 timer er agurken blevet lidt slatten, og er skrumpet lidt ind. Klem evt. det sidste vand ud med hænderne.


Bland yoghurt, presset hvidløg, peber, citronsaft, hakket persille og olivenolie i en skål.


Tilsæt agurkestrimlerne og vend det hele godt sammen. Lad tzatzikien trække, på køl, en halv time inden servering.


Drys evt. lidt mere hakket persille ovenpå inden du serverer tzatzikien. Den egner sig godt som tilbehør til det meste grillede kød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar