8. april 2013

Aspargessalat

Den danske aspargessæson er alt for kort! Faktisk varer den kun ca. halvanden måned, fra midt i maj til sankt hans. I denne periode spiser vi asparges flere gange hver uge, for det er virkelig en af mine favorit grøntsager. Under de lidt varmere himmelstrøg, er der i midlertid gang i aspargessæsonen allerede nu, og det betyder at de igen er til at komme til for penge. Så nu skal der guffes asparges!

Aspargessalat - 2 prs:

500 g grønne asparges
1 lille hjertesalat
4 - 5 radiser
100 g stegte bacontern - ca. 200 g rå bacon
50 g parmesan i flager

Dressing:

2 tsk flydende honning
1 tsk dijon sennep
1 spsk mørk balsamico
3 spsk olivenolie
Salt og peber

Skær radiserne ud i så tynde skiver som du overhovedet kan. Er du ikke så ferm med en kniv, så brug et mandolinjern. Læg skiverne i iskoldt vand, så de holder sig sprøde.


Tag dine asparges en ad gangen, tag fat om hver ende, og bræk. Den vil knække, der hvor den trevlede del ophører. Bunden smides væk. Der vil være en del spild, men det nederste er simpelthen ikke værd at spise. Skær aspargesene ud i snitter, put dem i en skål, og hæld kogende vand over. Lad snitterne trække i det varme vand et par minutter, inden de hældes over i en sigte for at køle af.


Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Smag til med salt og friskkværnet peber.


Pluk salaten fra hinanden. Lad være med at bruge det hvide stok. Put det i en skål sammen med aspargessnitterne, og vend det godt sammen med dressingen.


Læg salaten på et fad eller to tallerkener. Anret radiseskiver, sprøde bacontern og parmesanflager ovenpå.


Server som en let frokost-ret, eller som tilbehør til et godt stykke kød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar