16. april 2013

Chokomarengs

Jeg har været ved at lege lidt med en ny opskrift på marengs. Min mor har fødselsdag i weekenden, og hun vil gerne have marengs til kaffen, så det skal hun selvfølgelig have. For mange år siden havde vi en ven af familien, som lavede nogle rigtig lækre marengs med chokolade. Dem var min mor rigtig vild med, så jeg kastede mig ud i en opskrift på chokomarengs. De er ikke blevet som dem, vi fik dengang, men gode det er de nu. Sprøde udenpå og klistrede indeni - lige som marengs skal være.

Chokomarengs - ca. 30 stk

3 æggehvider
200 g sukker
1 tsk eddike
1 spsk kakao
100 g mælkechokolade

Pisk æggehviderne til de er skummet godt op. Tilsæt herefter eddike, og pisk hviderne nogenlunde stive.


Tilsæt sukkeret, og pisk videre, indtil det er opløst. Put kakao i massen, og pisk det godt ud.


Hak chokoladen helt fint - Jeg kører det på en minihakker. Der skal ikke være store stykker i, for så er de ikke nemme at sprøjte pænt ud.


Vend chokoladen i marengsmassen, uden at tæske for meget luft ud. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl, og lav rosetter på en bageplade. Det passer med 15 stk på en plade.


Toppene bages 35 min ved 130 grader varmluft. Vil du gerne have marengs der ikke har en klistret midte, skal de bages 10 min længere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar