4. april 2013

Coleslaw

Det ser ud til at foråret er kommet, og dermed er grillsæsonen skudt igang i rigtigt mange hjem. En salat der unægteligt hører sammen med grillmad er den amerikanske coleslaw. I bund og grund er det bare hvidkål og gulerod der er pæret sammen med en mayonnaise-dressing, men det kan altså godt blive en vammel omgang, hvis ikke man får en god sur/sød balance i marinaden - og den behøver sådan set heller ikke være lavet af fed mayonnaise. Jeg har eksperimenteret lidt, og fundet frem til en opskrift som vi, her i huset, er rigtig glade for. Jeg laver gerne en stor portion, så der er til to dage. Coleslaw er nemlig en af de ting, der om muligt bliver endnu bedre af at trække på køl til dagen efter.

Coleslaw:

500 g hvidkål
500 g gulerødder
1 stort løg - Vil du have lidt mere spræl i farven, så brug et rødløg
1 stort æble

Marinade:

2 dl miracle whip - Jeg bruger udgaven med 8% fedt
1 spsk rødvinseddike
2 tsk sukker
1 tsk salt
1 tsk dijonsennep

Hvidkålen skæres ud i helt tynde strimler, og put dem i en skål.


Gulerødder, æble og løg rives på et groft rivejern og blandes sammen med hvidkålen.


Alle ingredienser til marinaden røres sammen. Smag til med salt og rødvinseddike.


Vend marinaden sammen med grøntsagerne. Sørg for at det hele er blandet godt. Det kan godt tage lidt tid, for dette er ikke en af de opskrifter, hvor det hele sejler i dressing.


Sæt låg på skålen, eller træk film over. Lad salaten trække, på køl, i mindst en times tid.


Server som tilbehør til dit yndlings grillmad. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar