11. april 2013

Tomatsuppe

Idag har vi (næsten) kødfri dag. Det er godt for både miljøet og pengepungen. Jeg synes ikke det gør noget, at undvære kød engang imellem, selv om jeg bestemt aldrig bliver vegetar. Dagens ret er tomatsuppe, som sagtens kan tilsættes enten sprøde bacontern, kød- eller fiskeboller, hvis man ønsker det. Men idag nøjes vi med lidt fuldkornspasta. Suppen er så simpel at lave, at børn kan lave den, men alt afhængigt af alderen, skal de måske have lidt hjælp - især når den skal blendes. Når det kun er en næsten kødfri dag, er det fordi vi skal have bruschetta til vores suppe. Til dem, vi skal have idag, bruger jeg en lille bitte smule bacon. Men bacon er jo egentlig ikke kød, det er et krydderi, ikke?


Tomatsuppe - 2-3 prs:

2 spsk olivenolie 2 løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
70 g koncentreret tomatpuré
2 laurbærblade
1 l grøntsagsbouillon
2 laurbærblade
1/4 tsk cayennepeber
2 tsk salt
Evt. 2-3 tsk sukker
Friskkværnet sort peber
100 g suppehorn, pastaskruer eller lignende

Skær løg og hvidløg ud i mindre stykker. Opvarm olivenolien i en gryde, og sauter løg og hvidløg deri. Det skal ikke brunes, men bare lige have, så løgene bliver bløde.


Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade. Kog suppen op, og lad den småsimre, under låg, i en halv times tid.


Tag laurbærbladene op, og blend suppen. Sæt den tilbage på varmen, tilsæt cayennepeber, pasta og smag til med salt, peber og sukker.


Lad suppen koge, til pastaen er al dente. Server med en skefuld creme fraiche og evt. hakket purløg.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar