4. maj 2013

Jordbærsalat med feta

Indimellem må der gerne ske lidt ekstra på salatfronten. Ikke fordi jeg har noget imod en ganske almindelig blandet salat, men hvis man skal spise det hver dag, bliver det altså lidt kedeligt. Igår faldt jeg over en bakke af de første danske jordbær, og så fik jeg altså lyst til jordbærsalat. Jeg kan godt lide at der er lidt sødt i min salat, og bruger gerne melon, æble, druer eller lignende, for at pifte det hele lidt op. Når jordbærrene myldrer frem i haven, og vi knap nok kan følge med til at spise dem, er det oplagt at bruge nogen af dem i salat skålen.

Jordbærsalat med feta:

100 g salatblade
100 g jordbær
50 g feta tern
2 spsk ristede mandelflager

Dressing:

4 spsk olivenolie
2 spsk mørk balsamico
2 tsk honning
2 tsk dijon sennep
1/2 tsk salt
Friskkværnet peber

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække mens du ordner salaten og jordbærrene.


Skær jordbærrene ud i kvarte og bland dem med salatbladene. Vend forsigtigt sammen med dressingen, og anret salaten på et fad eller en stor tallerken.


Fordel fetatern og ristede mandelflager ovenpå salaten. Server som garniture til f.eks. en rød bøf. Vi fik en lækker okse tournedos til salaten igår.






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar